Handel in platen

HiP! oftewel Handel in Platen is hét platenpaleis in het winkelhart van Baarn. Zo kunnen mensen uit Baarn en omgeving van fijne muziek op vinyl genieten, ongeacht hun muzieksmaak.

Of het nou gaat om Pop, Rock, Funk, Soul, Jazz, Blues of Hiphop…. u vraagt wij draaien!

In onze platenzaak bieden wij de mooiste albums aan voor de scherpste prijs en verkopen enkel producten van de hoogste kwaliteit. Word lid van onze muzikale familie en kom gezellig langs bij onze vestiging op de Laanstraat 93, of neem contact op voor meer informatie.

Balistraat Torenlaan PhilipsA

Baarn was en is opnieuw vinyl dankzij HiP!

Wat veel mensen buiten Baarn waarschijnlijk niet weten is dat Baarn van 1953 tot 1995 het epicentrum was van de Nederlandse platenindustrie. Phonogram werd opgericht in 1953, de oudere naam was Philips Phonografische Industrie, oftewel P.P.I. . In 1953 maakte Philips er een aparte NV van, en de fabriek werd gevestigd aan de Torenlaan in Baarn.

In Nederland had Phonogram veel succes met artiesten als Rob de Nijs, Johnny Lion, Anneke Grönloh en Willeke Alberti. Populaire muziek werd vooral opgenomen in de inmiddels verdwenen studio aan de Honingstraat in Hilversum. Om de activiteiten van het bedrijf wereldwijd te stroomlijnen, werd geprobeerd om de naam Phonogram als merk te registreren. Het Benelux Merken Bureau weigerde echter de registratie, omdat ze de naam te algemeen vonden. Daarna besloot Polygram vanaf 1995 de naam van verkoopmaatschappijen die toen nog Phonogram heetten, te wijzigen in Mercury Records. Daarmee verdween de naam Phonogram uit de muziekwereld.

Platenwinkel aan de Laanstraat te baarn

Onze vestiging op de Laanstraat 93 in Baarn betekent de eerste platenwinkel in Baarn (Eemland) sinds het verdwijnen van o.a. de Platendiscotiek en CD Rio. Nu kunnen muziekliefhebbers hun muziekhart weer ophalen dankzij een ruim assortiment aan nieuwe en tweedehands LP’s. Klik hieronder om een kijkje te nemen in de voorraad van HiP!

onze tweedehands vinyl

Wij luisteren naar jou

Heb je vragen over een bepaalde titel, een artiest of over de releasedatum van een verwachte album? Vul hiernaast je gegevens in en stuur een bericht naar ons!

HiP!  Handel in Platen

Laanstraat 93

3743 BD Baarn

06-16402925

Stel je vraag

    Webdesign en realisatie: Yelloweb